La Fundació Jaume Rubió i Rubió (FJRR), és el programa d’ocupació de Càritas Diocesana de Lleida i vol promoure l’estudi i la sensibilització vers les realitats del món del treball que produeixen situacions de vulnerabilitat en les persones treballadores per tal d’analitzar les seves causes i conseqüències, fer denúncia de les situacions d’injustícia i animar la generació de propostes per aconseguir unes realitats de treball més dignes, que facilitin la realització professional i l’harmonia entre la vida personal i laboral de les persones treballadores.
La FJRR, que vol promoure el treball en xarxa de diferents entitats cíviques, és membre de la Xarxa d’Entitats Cristianes d’Acció Sociocaritativa de la diòcesi de Lleida, i alhora de la Comissió 3.4., en conveni amb la Universitat de Lleida.
Per tal d’aconseguir millor els objectius fonamentals de la FJRR i per reforçar l’acció en xarxa d’entitats cíviques de la província de Lleida, vol crear el Premi Jaume Rubió i Rubió, per l’estudi de propostes de la dignificació del treball en les terres de Lleida.
Per al foment del treball digne a les terres de Lleida
Camps d’estudi i investigació
• Realitat de l’economia social a Lleida. Cooperativisme, societats laborals, empreses d’inserció laboral i centres especials de treball. Els reptes i les seves aportacions al benestar social de les terres de Lleida.
• Situació de la responsabilitat social corporativa a les empreses administracions de Lleida.
• Situació dels col·lectius més vulnerables en la inserció i el desenvolupament de la seva vida laboral a Lleida.
• Atur, precarietat laboral i economia submergida a Lleida. Causes i conseqüències desafiaments i propostes.
• Atenció pública i privada per a la inserció sociolaboral dels col·lectius amb major vulnerabilitat laboral a Lleida: orientació, formació, capacitació i itineraris personalitats d’inserció.
• Impacte de les polítiques públiques i de la normativa laboral en la precarietat del treball en les empreses Lleidatanes.
Objectiu
Fomentar l’estudi i la investigació sobre la situació econòmica i social de Lleida i les dificultats que suposa per a la inserció i estabilització laboral dels col·lectius més vulnerables i sobre els desafiaments que aquesta realitat comporta.
Dotació i premis:
La dotació del premi és de 1.500 euros que pot ser atorgada a un únic premi o repartida entre més d’un si així ho considera el jurat de forma justificada.
El premi pot quedar desert.
Condicions per a l’admissió dels treballs
Alumne matriculat a la Universitat de Lleida que realitza el seu treball final de grau (TFG).
Caldrà fer una exposició del treball premiat en l’acte d’entrega del premi.
Com lliurar els treballs
• El període de lliurament serà del 20 al 30 de juliol de l’any en curs. La instància s’haurà de descarregar del següent enllaç: DESCARREGAR FORMULARI i lliurar-lo amb una còpia en paper i una altra en suport digital en el treball realitzat.
• El treball es lliurarà a la seu de la Fundació Jaume Rubió i Rubió o per correu certificat: Plaça Sant Josep, 2 · 25002 Lleida.
• Els treballs han de ser realitzats en l’any en curs i els han de tenir prèviament aprovats a la Universitat.
Jurat i resolució dels premis
El jurat estarà formar per set persones amb dret a vot, i una vuitena sense vot que actuarà com a secretària. Els integrants seran:
1. El president de la Fundació Jaume Rubió i Rubió, que actuarà com a director de jurat.
2. Una persona de reconegut prestigi en l’estudi del món del treball, professor universitari, que actuarà com a President del jurat. Tindrà la màxima responsabilitat tècnica i acadèmica de la valoració qualitativa dels treballs i vetllarà pels correctes criteris de valoració dels membres del jurat.
3. Un representant de la Comissió 3.4.
4. Dos professors de l’UdL proposats, consensuadament, pel president i el Director del jurat.
5. Dos representants d’empreses d’economia social i/o de serveis d’atenció sociolaboral de les terres de Lleida a proposta consensuada de tots els membres anteriors i vista la tipologia dels treballs presentats en cada convocatòria.
6. El secretari/ia de la FJRR que actuarà com a secretari del jurat sense vot.
El jurat es reunirà coma mínim dos cops: una per conèixer els treballs presentats i escollir els dos representants d’empreses i/o de serveis d’atenció. Una segona, deliberativa i resolutiva. El jurat disposarà de 6 mesos, com a mínim, per realitzar els seus treballs.
7. El jurat podrà demanar un informe valoratiu del TFG al/a tutor/a acadèmic/a del mateix.
8. A l’hora d’establir els criteris d’avaluació serà imprescindible avaluar l’adequació del treball als objectius de la FJRR i la seva aportació al desenvolupament de les seves accions.